BEYPAZARI FESTİVALİ RENKLİ BAŞLADI: KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ VE HALK DANSLARI

27. Uluslararası Beypazarı Festivali, kortej yürüyüşü ve halk dansları gösterileriyle başladı. Festival boyunca çeşitli iller stant açacak.

Beypazarı Festivali Renkli Başladı: Kortej Yürüyüşü ve Halk Dansları

Başkentin Beypazarı ilçesinde bu yıl 27.’si düzenlenen Beypazarı Festivali dolayısıyla Cumhuriyet korteji yürüyüşü yapıldı.

Bu akşam kortej yürüyüşü ile başlayan 27. Uluslararası Beypazarı Festivali, resmi açılışla resmen başlatılacak. Festival dolayısıyla ilçeye birçok il ve ilçe belediyesi katılarak stant açtı ve festivale renk kattı.

Aralarında Bursa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi gibi belediyelerin bulunduğu çeşitli illerden gelen temsilciler, Beypazarı Festivali’nde stant açarak illerini ve ilçelerini farklı yönleriyle tanıtacaklar.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bando takımı da, resmi törenin yapılacağı Atatürk Parkı’ndaki sahnede vatandaşlara unutulmaz bir konser verdi ve büyük alkış topladı.

Bu yıl festival kapsamında stantlar Bankalar Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi üzerine kuruldu. Çeşitli iller ve ilçelerden gelen vatandaşlar, bu iki cadde üzerinde stant açarak ürün tanıtımı ve satışında bulunacak.

Festivale katılan yabancı ülkelerin toplulukları ve halk dansları grupları, Cumhuriyet kortej yürüyüşünde Belediye binası önünden başlayarak Milli Egemenlik Caddesi, Demirciler Sokak, Hanlar Önü Meydanı ve Bankalar Caddesi güzergahından geçip, Atatürk Parkı'nda sona eren yürüyüşü gerçekleştirdi.

Festivalin sunuculuğunu TRT'nin deneyimli spikerlerinden Mustafa Üstünal üstlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk Parkı’ndaki etkinlikler Ankara Seğmenleri ve diğer seğmenlerin halk oyunları gösterileri ile başladı. Bu gösteriler, festivale katılan ülkelerin dans performansları ile devam etti.

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ